Rollator
Nieuws

Een beetje ondersteuning is soms heel handig

Toen ik een aantal jaren geleden mijn enkel op een lelijke manier brak, dacht ik dat het over was met mijn carrière. Want ik kon niet naar mijn werk komen en als ik dan op mijn werk was, kon ik niet uit de voeten. Want krukken zijn leuk bedacht, maar die dingen doen in no time hartstikke zeer aan je handen en je rug. En je kunt ook nog eens niks meenemen. Dus toen mijn moeder met een rollator op de proppen kwam heb ik niet eens getwijfeld. Ja, mijn collega’s moesten erg lachen, maar ze waren het met me eens dat dit echt wel een uitvinding was.
Rollator

Want zo’n ding is heus niet alleen voor oude mensen

Er zijn genoeg jonge(re) mensen die ook wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Of dat nu, vanwege een chronische aandoening, voor altijd is of, vanwege een ongelukje, tijdelijk. Een rollator is voor mij echt niet meer iets dat ik zomaar wegzet als: ik ben nog lang niet uit. In mijn geval is het een lifesaver geweest. En ook mijn carrière heeft het zeker goed gedaan. Rollators kun je zelf aanschaffen of lenen via de uitleenwinkel. Wij hebben er toen voor gekozen om er één aan te schaffen. En ja, ook mijn broers hebben er al eens gebruik van moeten maken.

Lopen met een rollator is wel even wennen

Want zo’n ding staat dus op wieltjes. En hij gaat er gewoon vandoor als jij ‘m niet goed vast zet. Er zitten dus ook remmen op een rollator en dat is niet voor niks. Wanneer je dan voor zo’n ding gaat, zorg dan voor een model met flinke wielen. Zwenkwieltjes zijn misschien leuk bedacht, maar zeker op een onregelmatige stoep doen die nooit wat jij wilt en verwacht. Met alle gevolgen van dien.

Kies de rollator die bij je past

Ben je extra lang of extra breed, zorg dan dat je goed advies inwint voor je zo’n handig hulpmiddel aanschaft. Je wilt er immers gebruik van kunnen maken zonder je nog meer te blesseren. Rugklachten vanwege te lage rollators komen vaker voor dan je denkt. In veel gevallen kun je ook de kleur uitzoeken die bij je past. Je kunt het apparaat dan zo personaliseren dat je ‘m altijd weet terug te vinden. Want al die blauwe gevallen, dat is eigenlijk gewoon niet handig. Dan moet je al met slingers of andere opleukmaterialen aan de gang. En dat moet maar net bij je passen.