Zakelijk

Welkom op deze pagina van mijn Blog businessbv.nl ! Op deze pagina Zakelijk zal ik zoals je begrijpt alle zakelijk-gerelateerde Blogs gaan plaatsen. Dit vind ik makkelijk omdat de verschillende onderwerpen en thema’s van de Blogs dan gescheiden blijven. Dat leest wel zo makkelijk! Deze Blogs kunnen dus gaan over zakelijke dingen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan tips voor op kantoor, de klant, je bedrijf of over de arbeidsmarkt. Ook berichten over bijvoorbeeld kleding of attributen op de werkvloer komen aan bod.

Zo heb ik zelf wel eens gelezen over verschillende dress-codes bij verschillende evenementen en gelegenheden. Handig want hier wist ik tot dat moment vrij weinig van af. Niemand had mij dat ooit geleerd of uitgelegd en ik kon dus wel een steuntje in de rug gebruiken op dit gebied. Na een hele tijd gespeurd te hebben op internet kwam ik op een website uit waar allemaal tips stonden over wat je wanneer aan moest doen. (Op zakelijk gebied dus) Zo stond beschreven wat het verschil in kleding was bij formele evenementen, informele afspraken of zelfs afspraken in het buitenland. Vaak kom je namelijk in een andere cultuur terecht in het buitenland en zo verschilt ook de kleding voorkeur. In Japan bijvoorbeeld gaat het er weer heel anders aan toe dan in een Westers land zoals Amerika. Niet alleen de kleding verschil hier, maar ook de gebruiken bij bijvoorbeeld een zakelijke bespreking.

Op bovengenoemde zaken is het handig je zo goed mogelijk voor te bereiden omdat je anders niet optimaal profijt uit de situatie kunt halen. Zo is het namelijk zonde als een mogelijke klant of deal stuk loopt op jouw etiquette, terwijl deze makkelijk aangeleerd kunnen worden. Maar ook ander soort tips en onderwerpen worden hier behandeld en besproken. Eigenlijk schrijf ik gewoon net wat mij uit komt en waar ik op dat moment zin in heb over te schrijven.

Mocht je nou met een vraag zitten of van mening zijn dat een onderwerp nog niet besproken is terwijl dit wel zo zou moeten zijn, schroom dan niet mij een berichtje te sturen. Dit kan via de pagina ContactIk vind het leuk wanneer ik met jullie lezers in contact kan komen, hier leer ik zelf namelijk ook weer van. Dat is ook een reden waarom ik deze site heb opgezet!

Kijk nu maar eens rustig rond en laat je inspireren en informeren, misschien leer je nog iets dat je nog niet wist!