hybrid cloud
Nieuws

Hybrid cloud soms de ideale tussenoplossing

Bedrijven zijn massaal de overstap aan het maken naar de cloud. Inmiddels is het veilig te noemen en het is een efficiënte en veilige manier om je IT goed te regelen. Maar hoe ga je te werk als je de overstap naar de cloud nog niet gemaakt hebt. Het begint natuurlijk met je te oriënteren en wat in te lezen in dit thema. Je zult dan zien dat je met een overstap drie mogelijke manieren hebt om de overstap naar de cloud te maken. Dat is de overstap naar de public cloud, private cloud en de tussenvorm hybrid cloud. Om je te helpen oriënteren hebben we dit blog geschreven zodat je de basisinformatie tot je kan nemen.

Public cloud, private cloud en hybrid cloud

Zoals ik hierboven al aangaf zijn er drie soorten cloud waar naartoe je de overstap kan maken. De meest gebruikte is de public cloud. Dit is een algemene cloudomgeving waar je als bedrijf een afgeschermd deel als het ware van kunt gebruiken. In een public cloud omgeving zitten vaak een aantal standaard oplossingen. Hierom zie je dat het door het MKB en kleine bedrijven veel gebruikt wordt. De overstap naar een public cloud omgeving is ook aantrekkelijk met betrekking tot de investering die erbij komt kijken. Alleen als je bedrijf wat groter is kom je vaak niet uit de voeten met de standaard oplossingen die in public cloud zitten. Als je er niet mee uit de voeten komt dan zijn er dus de twee andere cloudvormen. De echt grote bedrijven kiezen vaak voor de private cloud. Dit is een cloudomgeving speciaal op maat gemaakt voor een bedrijf. Het is dan volledig maatwerk. Dat betekent ook dat er een forse investering bij komt kijken en dat is voor de wat kleinere bedrijven. Als private cloud wat te hoog gegrepen is dan is er de hybrid cloud. Hierin zijn beiden cloudvormen vertengenwoordigd en profiteer je van beiden voordelen.

Voordelen van werken in de cloud

Het is niet voor niet dat veel bedrijven overstappen naar de cloud. Er zitten behoorlijk wat voordelen aan. Je IT wordt flexibeler en goedkoper om te onderhouden. Je kunt ook makkelijker meebewegen met de snelle ontwikkelingen die er in de IT zijn. Daarnaast is het met werken in de cloud makkelijker om het thuiswerken te faciliteren. Een belangrijke voorwaarde voor veel medewerkers en jong talent. Die eisen steeds meer dat ze plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken.