Nieuws

Een week als normaal

Het ‘nieuwe normaal’, iets waar we maar slecht aan kunnen wennen. Misschien ook omdat het simpelweg niet normaal voelt om geen contact te mogen maken en om zo uit onze dagelijkse routine gesleurd te worden. Maar gelukkig worden we ook handig in het omgaan met de maatregelen. We hebben er immers al bijna een jaar aan ervaring op zitten. Toch kan het altijd makkelijker en daarom geef ik je in deze blog nog wat tips. Lees je mee?

De dagelijkse routine

Een dagelijkse routine is belangrijker dan ooit. We moeten ons aanpassen maar dat betekent niet dat we geen routine kunnen hebben. Het is even wennen maar ook jouw aangepaste routine gaat snel genoeg als ‘gewoon’ aanvoelen. Het geeft je een gevoel van bezigheid een daarmee ook een gevoel van voldoening als je alles in je routine gedaan hebt. Daarnaast weet niemand hoelang deze wereldsituatie nog blijft zoals die is en dus moeten we ons ook aanpassen op een manier die nog steeds functioneel is. We kunnen het niet meer uitwachten en moeten door zo goed als we kunnen.

Een uitje aan het einde

Aan het einde van de week is het gewoon weekend. Van veel mensen hoor ik dat ze het gevoel hebben dat het altijd zondag is. Maar bij een gewone routine hoort natuurlijk ook vrije tijd. Het weekend is daar perfect voor. We kunnen nu niet de deur uit maar een uitje aan het einde van de week kan nog steeds geregeld worden. Plan bijvoorbeeld een date avond met je partner. Trek je mooiste overhemd aan, wellicht heb jij ook strijkvrije overhemden, en maak er een gezellige avond van. Zo blijven die weekenden ook speciaal en heb je iedere week weer iets om naar uit te kijken.

Verwen jezelf in het weekend

En in het weekend mag je jezelf best een beetje verwennen. Dit doe je op verschillende manieren. Even een avondje niet koken? Veel restaurants bezorgen je favoriete gerechten in deze tijd ook thuis. Doordat we veel thuis werken, kan werk en privé door elkaar heen gaan lopen. Dit voorkom je door grenzen te stellen en echt de tijd te nemen voor ontspanning. Ga een rondje hardlopen om in beweging te blijven en neem de tijd voor andere hobby’s. Aan het einde van de dag plof je op de bank voor een goede film en zo vliet het weekend weer voorbij. Dan begin je maandag weer uitgerust aan een werkweek volgens je nieuwe routine.