Nieuws

Droombaan: je eigen bakkerij

Het is een droombaan voor velen: werken in de patisserie. Aangespoord door de vele bakprogramma’s op TV dromen steeds meer mensen van een eigen bedrijfje in de voedingsindustrie. En dat is ook niet zo gek want een eigen bedrijfje zoals een bakkerij geeft je de mogelijkheid alles helemaal te doen zoals jij dat wilt. Bovendien kun je dingen maken die zelf super lekker vindt. Of je hebt eindeloos de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe ingrediënten. Als je tegenwoordig op de boekentafel van een boekenwinkel kijkt zie je daar ook vele romans die zich afspelen in bakkerijtjes, chocoladewinkels of restaurants. Het idee de hele dag in de keuken te staan om vervolgens al het lekkers aan klanten te presenteren spreekt enorm veel mensen aan. Daarom wagen ook steeds meer startende ondernemers de sprong: ze gaan een zaakje beginnen in de voedingsindustrie. Dan komt er heel veel op je af. Want helaas draait het niet alleen maar om lekkere taartjes, het draait ook om praktische zaken zoals een hygiënische inrichting en een heel scala aan regels. En die moet je nu eenmaal naleven.

Koop het juiste materiaal

Het begint al met de inrichting van je pandje. Dat moet, zeker in de voedingsindustrie, aan allerlei regels voldoen. Het is belangrijk dat je je daar goed in verdiept. Gelukkig zijn er zaken die zich specialiseren in de inrichting van deze bedrijven. Zo kun je met deskundig advies het juiste materiaal uitzoeken. Denk bijvoorbeeld aan een rvs wasbak. Een rvs wasbak is speciaal gemaakt voor de voedingsindustrie. Er kunne meerdere personen tegelijk gebruik van maken en het materiaal is goed te reinigen. Zo weet je zeker dat je de belangrijke hygiëneregels goed kan naleven. Zorg ook voor goede desinfectans en goedgekeurde schoonmaakmiddelen. Reinig alles volgens de voorschriften want er is geen slechtere reclame dan slechte hygiëne. Bovendien kan een zaak hiervoor gesloten worden en dat wil je natuurlijk echt niet.

Bakken maar

Maar heb je je inrichting voor elkaar en heb je alle regels nageleefd, dan kan de pret pas echt beginnen: het bakken, het uitproberen van recepten, het laten proeven door klanten. Dat zijn natuurlijk de leuke kanten van het werk. Dat zijn de redenen waarom je dit wilde doen. Het is natuurlijk geweldig als je klanten ziet genieten van jouw baksels. Of dat klanten aangeven speciaal voor jouw baksels hiernaartoe te komen. Daar doe je het voor. Dus maak die droom waar en ga aan de slag.