Nieuws

Het leven in de cabine

Leven op de weg, dat klinkt voor velen als een droom. Je leeft in een eigen bubbel en terwijl je zo aan het cruisen bent van plek naar plek krijg je ook nog eens betaald! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar dat is het niet! Als vrachtwagenchauffeur is dat hoe je leven eruitziet. In deze blog vertel ik je hoe je met dit werk kunt beginnen, waar je op moet letten en hoe je dag er dan uit komt te doen. Lees je mee?

Start als vrachtwagenchauffeur

Om vrachtwagenchauffeur te worden heb je allereerst een speciaal rijbewijs nodig. Dit is rijbewijs C. als je dit gehaald hebt, is het handig om wat ervaring op te doen door te rijden in een vrachtwagen. Zo raak je extra bekend met het voertuig en voel je je nog zekerder wanneer je solliciteert. Maar naast een rijbewijs kan je ook de opleiding van het MBO volgen genaamd, goederenvervoerder. Zo weet je wat je precies moet doen ook wat in- en uitladen betreft.

Op de hoogte van de regels

Zo’n opleiding vertelt je ook waar je op moet letten als vrachtwagenchauffeur. Want als je al die uren alleen op de wagen zit, moet je je nog steeds aan de regels houden. Die zijn er voor jouw veiligheid en die voor de overige verkeersdeelnemers om jou heen bijvoorbeeld. Maar ze zijn er ook om te zorgen dat de goederen veilig en wel afgeleverd worden.

Een prettige cabine

Dan de cabine. Als je gaat rijden stap je de cabine in en cruise je zoals je geleerd hebt zo de weg op. Je rijdt maximaal vier uur en daarna moet je verplicht een pauze nemen. Het staat je vrij om jouw cabine in te richten zoals je wilt als de decoratie het rijden of je zicht maar niet belemmert. Onderweg luister je lekker naar een podcast of een muziekje of geniet je van de stilte. Voor je het weet ben je al op de plek waar je zijn moet!

Particulier of vanuit het bedrijf

Het kan zijn dat je voor een bedrijf werkt dat jou voorziet van een vrachtwagen maar als je zelf je eigen vervoersbedrijf hebt, ben je misschien op zoek naar een eigen vrachtwagen. Werp in dat geval eens een kijkje op de website Trucks.nl daar bieden ze bijvoorbeeld een MAN TGX aan voor een goede prijs! Zo heb je straks je eigen vrachtwagen!