Nieuws

Betere processen met een goed workflow management

Ieder proces binnen een bedrijf leidt in het ideale geval tot hogere winsten. Toch kan een slecht georganiseerd proces ook leiden tot hogere kosten. Je moet er daarom voor zorgen dat werknemers ieder proces op de meest efficiënte manier uit kunnen voeren. Hiervoor is een goede workflow nodig. Door dit te managen, richt je je op efficiëntie en effectiviteit, waardoor de bedrijfsvoering sterk verbetert en je alles bij de hand hebt om het overzicht te behouden. Het is daarom verstandig dat je precies weet waar je naar moet kijken en hoe je dit het beste op de werkvloer kunt implementeren. Onderstaande informatie geeft jou inzicht in de werking en de voordelen die je behaalt met een goede workflow. 

Hoge kosten vermijden met een goede workflow

Bij workflow management draait het om het organiseren, beheren en analyseren van informatiestromen binnen een bedrijf. Veel van deze informatie is digitaal, waardoor het proces geautomatiseerd kan worden. Dit leidt echter ook tot steeds meer data, waar je al snel het overzicht kwijt kunt raken. Indien dit laatste het geval is, is het lastig de informatie op een gestructureerde manier te beheren en bestaat de kans dat de verkeerde analyses al snel leiden tot hogere kosten. Als je het beheer op een goede manier uitvoert, kan jouw bedrijf deze onnodige hoge kosten besparen en de processen efficiënter maken. 

Ieder proces in de goede volgorde uitvoeren

Bij een goede workflow kunnen meerdere mensen tegelijkertijd aan een proces werken en kent ieder zijn eigen rol binnen dit proces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opstellen van een offerte, waarbij één persoon de inhoud schrijft, de ander een prijsindicatie geeft en de laatste persoon een goedkeuring geeft. Door goed beheer verloopt alles in de gewenste volgorde en kunnen de andere personen binnen een team tevens alles volgen. Zo weten zij precies wanneer zij hiermee aan de slag moeten en zal geen enkel proces stil komen te liggen of vertraging oplopen. Pas nadat alle stappen zijn doorlopen, is het proces afgerond.

Enkele voordelen op een rij

Er zijn een aantal voordelen die je direct kan behalen aan een goede workflow. Zo kunnen de complexe processen binnen het bedrijf voorzien zijn van overzicht, waardoor werknemers alle informatie goed kunnen verwerken en de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk verbetert. Daarbij komt er meer efficiëntie omdat de rolverdeling duidelijk is en dubbel werk wordt voorkomen. De extra kosten verdwijnen, waardoor jouw bedrijf meer winsten genereert en je de concurrentie achter je kunt laten