Nieuws

Een zakelijke rekening openen? Zeker doen!

Een onderdeel van je bedrijfsvoering is het financiële proces. Je verkoopt je dienst en/of product natuurlijk en daar ontvangt je weer geld voor terug. Bij het financiële proces komen behoorlijk wat zaken kijken. Zo ook op welke rekening je dit geld wilt zetten. Gebruik je daarvoor je eigen rekening of kun je privé en zakelijk beter gescheiden houden en een rekening op naam van de zaak openen? In dit blog geven we je graag een voordelen met betrekking tot het openen van deze rekening en waarom het zeker de moeite waard is!

Overzichtelijk

Het eerste voordeel van een zakelijke rekening openen is dat je veel beter het overzicht kunt bewaren tussen je privé financiën en je zakelijke financiën. Wanneer je alles op één rekening doet heb je grote kans dat alles door de war loopt en je, je administratie maar moeilijk op orde kan houden. Ook zal je er veel meer kwijt aan tijd zijn. Misschien maak je zelfs wel een onnodige fout met het overboeken van bedragen. Een rekening op naam van de zaak maakt het voor jezelf een stuk makkelijker. Ben je van plan om je boekhouding uit te besteden? Dan is het helemaal zaak dat je een aparte rekening opent. Wanneer je alles op een rekening zet kan je boekhouders namelijk ook bij je privé gegevens. Het is niet alleen voor jou en hem veiliger maar ook een stuk fijner werken.

Professionaliteit

Naast een goed overzicht straalt een rekening op naam van de zaak ook een stukje professionaliteit uit. Het laat zien dat je bedrijf een op zichzelf staand concept is, een volwaardige zaak die meedoet in de markt. Rekening worden niet op jouw naam gezet maar op naam van de onderneming. Dat werkt uiteraard hetzelfde met offertes en facturen. Uiteraard is het niet erg als jouw naam er ergens in voorkomt maar het draait in eerste instantie niet om jou. Het draait om je bedrijf en dat moet het financiële aspect ook duidelijk maken.

Multifunctioneel

De tijd dat een rekening alleen maar bedoeld is voor geld is allang en breed voorbij. Wanneer je een rekening opent bij een bank kan je nog zoveel meer dan alleen bij- en afschrijvingen maken. Je kan een spaarrekeningen open en beleggen maar ook verzekeringen afsluiten, workshops volgens en sparren met andere partijen. Een bank heeft tegenwoordig zoveel meer te bieden, ook aan ondernemers, dat je een zakelijke rekening openen grote meerwaarde heeft gekregen.

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips en kun je ze ook in jouw eigen situatie toepassen. Verdiep je altijd in het onderwerp zodat je precies weet hoe je een zakelijke rekening openen kunt. Er zijn meerdere opties, maar je dient zelf wel na te gaan welke het best bij jouw situatie aansluit.