Nieuws

Cursussen voor zelfontplooiing

Zoals ik eerder al aangaf in de introductie van het ‘vrije tijds’ gedeelte van mijn blog, vind ik het belangrijk dat je jouw vrije tijd goed besteedt. Zelf ben ik laatst naar een aantal musea geweest, samen met mijn camera en Micro sd kaart 128gb. Ik heb een heleboel mooie foto’s kunnen schieten en mij kunnen verdiepen in interessante geschiedenisverhalen. Naast zulk soort uitjes, heb ik ook een aantal cursussen gedaan die mij ten goede hebben gedaan in het zakenleven. Deze cursussen zijn een ideale combinatie van vrijetijdsbesteding en educatie. Om jullie een handje te helpen, heb ik twee interessante cursussen uitgezocht om te volgen.

Persoonlijke ontwikkeling

Ben je tevreden met je leventje, maar heb je wel het idee dat het beter kan? Volg dan een cursus ‘Persoonlijke ontwikkeling’. Bij deze cursus neem je jezelf en jouw leven onder de loep. Geef je sterke punten voorrang! Deze cursus kan je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en hierdoor meer uit het leven te halen. Eén van de doelen van deze cursus is om meer bewuste keuzes te maken. Deze bewustheid wordt onderverdeeld in drijfveren, emoties, relaties etc. Communicatie is hier erg belangrijk. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan verandermanagement. Een vastgeroest patroon kan namelijk niet in één dag worden aangepast of omgedraaid. Leiderschap is ook een aspect dat wordt meegenomen. Hierbij leer je om je eigen leiderschapsstijl te ontwikkelen. Ik adviseer deze cursus erg aan, aangezien ik heb ervaren in o.a. de bankensector dat zelfvertrouwen dé sleutel tot succes is.

Leiderschapsstijl

In de cursus van persoonlijke ontwikkeling kwam het onderwerp al eventjes voorbij, maar er is ook een cursus enkel gericht op leiding geven. Erg interessant als je in de toekomst het een stapje verder wil schoppen. Traditioneel leiderschap bestaat niet meer. Vandaar dat het erg belangrijk is om te kijken wat wel werkt voor jou en de betreffende organisatie. Op elk niveau wordt leiderschap gevraagd. Zelf ben ik eerder een teamspeler en houdt ik niet zo van hiërarchie. Met de cursus leiderschapsstijl speel je met deelnemers van andere organisaties. Je kunt ook deelnemen met jouw collega’s. Je kunt ervoor kiezen om een cursus te volgen die betrekking heeft met het begin van leidinggeven. Daarnaast kun je ook ‘coachend leidinggeven’ oefenen. Welke je ook kiest, ik weet zeker dat je er veel voordeel aan gaat beleven!

Google gewoon eventjes wat bij jou past en vul zo je vrije tijd in! Investeer in jezelf en ervaar hier levenslang profijt van.