steiger huren
Nieuws

Geschikte steiger huren voor al uw werkzaamheden

Heb je werkzaamheden te doen waarvoor een steiger erg handig uit zou komen? Je raamkozijnen schilderen, iets renoveren of ander onderhoudt. Je kunt iemand inhuren, maar dit is vaak ontzettend duur. En vaak kunnen we de meeste dingen makkelijk zelf, sommige plekjes zijn alleen lastig te bereiken. Je kunt dan snel en gemakkelijk een steiger huren voor allerlei soorten projecten. Hier vind je alle informatie die je nodig zal hebben om de juiste steiger te vinden en voor een steiger huren via een geschikt verhuurbedrijf wat jou zoveel mogelijk voordeel biedt!

Wat voor steiger huren?

Er zijn allerlei verschillende soorten en maten steigers. Voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden is een rol steiger huren je beste optie. Omdat deze wieltjes hebben kun je ze makkelijk rijden zodat je zeker weet dat je overal goed bij kunt. Ook zijn rolsteigers makkelijk om zelf te monteren. Dat scheelt een hoop gedoe! Als je wat hoger moet komen, zoals bijvoorbeeld bij een dak, kun je een dakkapel steiger huren. Deze is ook makkelijk te monteren en kan aan de rolsteiger vastgemaakt worden. Zo kun je makkelijk verplaatsen als het nodig is maar toch veilig bij de hogere plekken komen. Als je dit soort werkzaamheden binnenshuis uit moet voeren kun je ook een kamer steiger huren. Een kamersteiger is makkelijk op te bouwen en kan opgebouwd worden door één persoon. Als je dus ergens een hoog plafond hebt en regelmatig iets aan het onderhoud bij moet werken is deze ideaal!
Dan kun je nog een gevel steiger huren. Waar de andere soorten steigers zijn om op te staan om ergens bij te kunnen, zijn gevelsteigers bedoeld om een gevel zelf in de steigers te zetten.

Tips voor een steiger huren

Als je de hoogte in gaat met een steiger huren is het altijd belangrijk om veiligheidsmaatregelen te treffen. Het is dus belangrijk dat je altijd zorgt dat je bij een goed bedrijf huurt. Zo weet je dat de steiger die je huurt goed is onderhouden en gecheckt. Meestal wordt er ook een materialenlijst met de steiger mee geleverd. Deze dien je goed door te lezen en te controleren of alles wel aanwezig is. Bij het kleinste gemis kan dit namelijk aan gevaarlijk zijn. Het is ook mogelijk om de steiger die je huurt door het verhuurbedrijf op te laten zetten. Zo weet je zeker dat dit correct gedaan wordt en het kan een hele hoop tijd en moeite schelen. Een steiger huren is als je daar rekening mee houdt handig en zo gedaan!