Nieuws

Bedrijfsauto’s

Zowel het geven als het hebben van een bedrijfsauto is enorm voordelig voor zowel werkgever als werknemer. Ik zal hier een aantal voordelen bespreken voor beide partijen.

Voordelen voor de werkgever

Het geven van een bedrijfsauto kan enorm voordelig zijn voor jou als werkgever. In de huidige maatschappij, is het heel normaal om van de ene naar de andere baan te wisselen als werknemers. Voor werknemers is dat misschien voordelig, je krijgt overal wat werkervaring totdat je een keer settelt. Maar als werkgever wil je enige continuïteit in je bedrijf hebben, en dat is makkelijker wanneer je werknemers in vaste dienst zijn voor een langere tijd. Daarom is het belangrijk om werknemers aan je bedrijf te kunnen binden. Het geven van een bedrijfsauto is een manier om dit te doen. Het kan als een soort bonus werken, waardoor werknemers dankbaar zijn en minder snel ontslag zullen nemen. Dit werkt ook beter voor mensen die veel naar klanten moeten rijden. Dan heb je minder gezeur met declaraties en dergelijken. Je kunt de mensen die een bedrijfsauto krijgen een speciaal contract laten tekenen waarmee je ze nog verder aan het bedrijf bindt. En een bedrijfsauto hoeft helemaal niet nieuw te zijn. Je kunt ook een tweedehandsauto kopen. Een Volvo xc70 occasion is bijvoorbeeld een hele goede auto. Je kunt een bedrijfsauto ook doorschuiven naar de volgende werknemer. Op die manier kun je een auto jarenlang gebruiken binnen het bedrijf. De afschrijvingskosten zijn daardoor ook minder. 

Voordelen voor de werknemer

Veel werknemers zullen het ook enorm fijn vinden om een bedrijfsauto te krijgen. Doordat ze een bedrijfsauto mogen rijden, hoeven ze zelf niet te investeren in de aankoopsom van een auto. Ze moeten natuurlijk wel zelf de benzine betalen, maar dat zijn de minste kosten in dit plaatje. Het grootste probleem voor veel mensen is vaak de aankoopsom. Als deze door de werkgever betaald wordt, kun je vaak sneller een auto veroorloven. Ook zal je soms een betere bedrijfsauto rijden dan die je zelf kunt veroorloven. Het grootste voordeel als werknemer is dus dat de kosten voor een auto veel lager zijn. Daarbuiten is het krijgen van een bedrijfsauto vaak een teken van vertrouwen, en dat je gewaardeerd wordt binnen het bedrijf. Er zit dus ook een mentaal voordeel aan het krijgen van een bedrijfsauto, namelijk dat je een gevoel van waardering krijgt. Dit leidt tot positieve energie en dat je je werk meer gaat waarderen.