Business bv.nl

Welke soort computer kan ik het beste kiezen voor zakelijk gebruik?

Zijn de werknemers in uw bedrijf toe aan een vervangende computer? Natuurlijk koopt u niet dagelijks een nieuwe computer. Daarom vraagt het aanschaffen van een pc of laptop om de benodigde aandacht. Na wat Googlen komt u vaak uit op top 10 lijstjes van de beste computers. In deze blog gaan we dieper in op de kwaliteiten per soort computer. De verschillende soorten computers hebben we hieronder opgesomd en een voorbeeld gegeven van een gebruiksscenario. 

 

Thin Clients 

Een Thin Client is een kleine computerkast die minder rekenkracht en onderdelen bevat dan een desktop. Alhoewel er steeds meer Thin Clients op de markt komen die de kracht van een desktop bijna evenaren. Voordelen van Thin Clients zijn dat ze eenvoudig beheerd kunnen worden, geupdate worden door de algemene server en erg goed beveiligd zijn. Bovendien verbruikt een Thin Client zeer weinig stroom wat weer erg vriendelijk is voor het milieu. Een Thin Client is een goedkopere optie en gaat ook erg lang mee doordat er weinig hardware geïnstalleerd is en er minder onderdelen zijn die kapot kunnen gaan. 

 

All in One computer

Ben je op zoek naar een computer met een moderne en luxe uitstraling? Een All in One computer bestaat uit een beeldscherm met een ingebouwde monitor. Hierdoor hoeft er geen bedrading over het bureau heen te lopen. Nadelig aan dit soort computer is dat de hardware minder eenvoudig te repareren is of te upgraden. 

 

Een standaard PC

Een Personal Computer komen we al jarenlang tegen op de meeste kantoren. Dat is ook niet voor niets, want deze kast is super krachtig. Hierdoor is het mogelijk om veeleisende programma’s te draaien. Als u werkt met Adobe programma’s is een PC ideaal. Bovendien heeft u de mogelijkheid om een beeldscherm van bepaalde kwaliteiten aan te sluiten. Omdat een PC alles op eigen kracht doet is het niet mogelijk om het apparaat op een lokale server aan te sluiten. 

 

Laptop 

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om het personeel te voorzien van een laptop. Dat is ook niet gek want het thuiswerken behoort steeds meer in ons dagelijkse leven. Ook laptops worden steeds krachtiger. Deze variant is ideaal voor het werken op afstand. Mocht u veel werken met zware programma’s als Adobe dan worden er specifieke eisen aan de laptop gesteld. Kies voor een laptop met een besturingssysteem van Microsoft Windows 7, minimaal 3,1 GB vrije ruimte op de vaste schijf, een RAM geheugen van 8 GB is aan te bevelen en een beeldscherm kwaliteit van 1280 x 800. 

 

Bent u van plan om 10 computers of meer te kopen? Dan kan het zeer voordelig zijn om uw computers bij een ICT groothandel in te kopen. Tevens kunnen zij u voorzien van een advies op maat. 

 

Mobiele versie afsluiten