Business bv.nl

Palletranden als toegevoegde waarde

palletranden

De grootste kopzorgen van iedereen die werkzaam is in de logistieke sector heeft betrekking op de veiligheid. Zullen de goederen in juiste staat aankomen op hun eindbestemming? Zal alles veilig vervoert worden? Er zijn gelukkig allerlei manieren waardoor je ervoor kunt zorgen dat het vervoer zonder enige problemen verloopt. Zo is het een optie om de goederen beter te beveiligen. Wanneer producten namelijk niet goed vastgemaakt zijn of beschermd zijn, is de kans op schade en onveilige situaties veel groter. Zo zijn palletranden echt een toegevoegde waarde voor elk logistiek proces. Waarom? Ik zal even dieper ingaan op de zakelijk kant.

Pallet omtoveren tot palletkist

Palletranden zijn niet de meest bekende variant van alle beschikbare logistieke hulpmiddelen. Ergens is dat best zonde. Palletranden zijn echt een toegevoegde waarde in logistieke processen. Zo tover je binnen een handomdraai een pallet om tot een stevige kist met deze handige palletranden. Met zo’n stevige box gemaakt van pallets en randen wordt het in een klap een stuk makkelijker om allerlei goederen veiliger te vervoeren. Daarom worden deze palletranden regelmatig ingezet tijdens transport naar opslagcentra en voor vervoer naar groothandels.

Pallets zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Daarom zijn er ook veel varianten van palletranden te vinden. De randen bevestig je eenvoudig op de pallet door de uiteinden van de opzetstukken vast te schroeven. Het kost een paar minuten wat werk en vervolgens heb je een zeer stevige palletkist. Doordat de randen van zo’n kist inklapbaar zijn, kan je ook nog eens ruimte besparen in het magazijn. Dit scheelt enorm wanneer je dit vergelijkt met kunststof bakken. Deze randen zorgen er dus niet alleen voor dat je de goederen op een veilige manier kan vervoeren. Ze zijn tevens een zeer praktische en handige optie.

Palletranden nieuw kopen of tweedehands

Net zoals de meeste pallets zijn de randen gemaakt van hout. Hierdoor gaan ze veel langer mee. Wanneer een stuk afbreekt of los komt, kan je het namelijk zeer eenvoudig oplossen. De veelzijdigheid van het materiaal zorgt er tevens voor dat palletranden zowel nieuw als tweedehands te koop zijn. Uiteraard zijn er ook palletranden verkrijgbaar die gemaakt zijn van ander materiaal. Niet elke pallet is immers gemaakt van hout. Gelukkig is er vandaag de dag voor werkelijk elke soort pallet wel geschikte palletranden te vinden. Zeker bij de betere leveranciers zal het aanbod van deze randen zeer groot zijn. Verdiep je dus gerust in de mogelijkheden. Ontdek hoe deze randen ook een toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw logistieke processen.

Mobiele versie afsluiten