Business bv.nl

Een pakket versturen naar het buitenland

Het versturen van een pakket naar gebieden in of buiten Europa vindt plaats in drie stappen. Allereerst moet u op de site van boekuwzending laten weten wat u wilt verzenden met behulp van de online tool. Hier wordt ook aangegeven of er een pakket, een groot pakket of een pallet gaat worden verzonden. Daarna zoeken ze graag samen met u naar de passende oplossing voor uw verzending. Er zijn namelijk verschillende verzendopties, bijvoorbeeld de snelste optie of de goedkoopste. Hierin kunnen verschillende afwegingen worden gemaakt. Nadat er een keuze in is gemaakt kan de zending binnen 5 klikken onderweg zijn of is de aanvraag gedaan bij boekuwzending. Zo ontvangt u al snel de offerte van de verzending. Als de aanvraag voor vier uur in de middag wordt verzonden, wordt het etiket diezelfde dag nog verzonden. Vervolgens kunt u een afgesproken tijd afspreken dat de chauffeur langs kan komen om het pakket op te halen. Hierna ontvangt u een QR-code om uw verzending te volgen tot het op de plaats van bestemming is. 

Kosten en transport

De kosten voor een pakket versturen buitenland hangt af van de afstand die het pakket moet afleggen. De exacte kosten van een pakket hangt af van uw wensen en de eigenschappen van het pakket. Ook de afmetingen en het gewicht van het pakket bepalen het verzendtarief. Door de tariefcalculator op de site in te vullen kan u in enkele seconde de hoogte van het verzendtarief te weten komen. Voor verzendingen binnen de Europese Unie geldt er een vrij verkeer van handel met Nederland. Hierdoor heeft u voor deze landen geen douaneformulieren nodig. Wanneer er een iets ingewikkeldere zending buiten de Europese Unie moet plaatsvinden is dit wel het geval.

Groot, zwaar of lang pakket versturen 

Voor het versturen van pakketten met een afwijkende grootte kunt u ook terecht bij boekuwzending. Ook een groot pakket, zwaar pakket of lang pakket kan door ze worden verzonden. Onder een groot pakket vallen pakketten met een omvang groter dan 300 centimeter. De omvang wordt berekend door 1 x de lengte + 2 x de breedte + 2 x de hoogte te nemen. De kosten voor een groot pakket wordt bepaald aan de hand van de exacte grootte en de service die u kiest. Onder een zwaar pakket vallen pakketten met een gewicht boven de 30 kilogram. Wanneer het gewicht van een pakket boven de 70 kilogram valt wordt het op een pallet verzonden. Een lang pakket is een pakket waarbij één zijde langer is dan 175 centimeter. 

Mobiele versie afsluiten